IROON TV

برنامه های تلویزیون‌های ایرانی و فارسی‌زبان

IROON TV

برنامه های تلویزیون‌های ایرانی و فارسی‌زبان

بالاخره: آغاز پخش سریال شیخ بهایی


سریال «شیخ بهایی» با نام قبلی خود «آشیانه سیمرغ» در طول 5 سال تولید خود،‌داستان زندگی شیخ بهایی، دانشمند مسلمان و شخصیت فرهیخته عرصه علم را در دو بخش نوجوانی تا میانسالی و دوران پیری به تصویر کشیده است. بخش اول داستان که از 12 سالگی وی در منطقه بعلبک لبنان آغاز می‌شود، با مهاجرت شیخ بهایی و خانواده‌اش به سمت ایران ادامه می‌یابد و در پشت دروازه‌های قزوین خاتمه می‌یابد. در بخش اول مجموعه خسرو شکیبایی در نقش شیخ عزالدین، پدر شیخ بهایی ایفای نقش کرده است. بخش دوم سریال نیز با حضور علی نصیریان در نقش بزرگسالی شیخ و ژاله علو در نقش همسر شیخ بهایی روایت می‌شود.
شهرام اسدی، سریال «شیخ بهایی» را براساس فیلمنامه‌ای از «محسن دامادی» ‌و «حجت قاسم‌زاده اصل» کارگردانی کرده است. گویا در این سریال به ساخت و ساز اصفهان به عنوان پایتخت بزرگ شیعه با توجه به معماری و هنرهای ارزشمند آن و همچنین نقش شیخ بهایی در شکل‌گیری دولت مقتدر صفوی در زمان شاه عباس نگاه ویژه‌ای شده است. در کنار علی دهکردی که نقش شاه عباس صفوی را ایفا کرده بازیگران دیگری چون فاطمه گودرزی، سیامک اطلسی، آتش تقی‌پور، چنگیز وثوقی،‌سعید امیرسلیمانی، رضا فیض، جمشید گرگین، لادن مستوفی، دانیال حکیمی، کوروش تهامی، رحیم نوروزی، به همراه تعداد بسیار زیادی هنرور از شهرهای مختلف حضور داشته‌اند.


دیشب (یکشنبه) قسمت اول سریال پخش شد (شبکه‌ی دو ـ ساعت 21)

با توجه به سبک کار شهرام اسدی، طبعا در مقایسه با سریالی مثل یوسف پیامبر با اون داستان خفن و کارگردانی عامه‌پسند سلحشور، این سریال در جذب مخاطب انبوه نمی‌تونه اون قدرها موفق باشه و مخاطبان خاص خودش رو خواهد داشت.

ضمنا من نفهمیدم گریمور محترم چرا اون بلا رو سر ابروی شکیبایی و فاطمه گودرزی آورده!


مرتبط: "شیخ بهایی" تکریم علم و یادگار خسرو شکیبایی است (توضیحات شهرام اسدی کارگردان مجموعه، درباره این سریال)

.

سینما پنج و استعداد جالب عاطفه نوری

شبکه‌ی پنج تازگی‌ها برنامه‌ای گذاشته به اسم «سینما پنج» که همون طور که از اسمش معلومه قراره هر یک‌شنبه یه فیلم نمایش بده و با حضور کارشناس و فیلم‌ساز (در صورت امکان) نقد و بررسی بشه. برای کسانی که چارده پونزده سال پیش مثل من از عشاق سینه چاک برنامه هنر هفتم بودن اجرای گرم و پرشور و حال اکبر عالمی می‌تونه خیلی خاطره‌انگیز باشه. فقط حیف که عالمی یک کم زیادی مطلق‌نگری داره و در اجرا هم کمی دیکتاتورانه رفتار می‌کنه ولی خب از اون طرف شور و حالی به برنامه می‌ده که جای دیگه کمتر پیدا می‌شه.


قسمت اول این برنامه دیشب اختصاص داشت به نمایش و نقد تله فیلم تکم‌چی اثر یدالله صمدی. در خلال گفت و گوی عالمی و صمدی معلوم شد عاطفه نوری که من با دیدن فیلم فکر کرده بودم حداقل تا هفت جد ترک تبریز باشه اصلا یک کلمه هم ترکی بلد نبوده و این گویش فوق‌العاده رو با تمرین دیالوگ‌ها به دست آورده!! دمش گرم یعنی.


تله تئاتر مدرس

شبکه ۴َ ، صبح‌ها ساعت 11 تله تئاتر مدرس رو پخش می‌کنه. تا الان 5 قسمت پخش شده. البته این همون کاری هست که بازی شکیبایی تو یه سخنرانی طولانی حدودا 15 دقیقه ای به عنوان یکی از مثال‌های مهم بازیگری ایران مطرح بوده... کارگردان سریال هم هوشنگ توکلی هست.


پی‌نوشت:  امروز (جمعه) قسمت آخرش ساعت 12 پخش شد.